Henkilökunta

Kristiina Kontio-Jalanka

Kristiina Kontio-Jalanka, ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri


Muutamia vuosia valmistumiseni jälkeen aloitin toisena perustajajäsenenä Espoon Ymmerstassa vuonna 1986 perustetulla eläinlääkärivastaanotolla. Kiinnostus koirien ja kissojen sairauksiin johti myös erilaisten pienten lemmikkien ongelmien hoitamiseen ja kirjaimellisestikin värikkääseen potilaskuntaan. Omat kolme venäjänvinttikoiraa huolehtivat emännän ulkoilusta ja vievät hauskoihin ”juoksuharrastuksiin” radoille ja maastokilpailuihin.

Maarit Koivisto

Maarit Koivisto, ELL


Pääsin eläinlääketieteen kandidaattina Arkkiin sijaiseksi vuodesta 2001 ja lisensiaatin tutkinnon suoritettuani vuonna 2004 sain jatkaa vakituisena.  Pieneläinten hoito kiinnosti eläinlääkärin ammatissa eniten jo opiskeluaikana ja pyrin jatkuvasti oppimaan uutta lemmikkien hoidosta ja hyvinvoinnista: koirien ja kissojen sekä eksoottisiksi luettujen mutta niin moneen kotiin tiensä löytäneiden pienempien lemmikkien terveys on minulle tärkeää.
Kotona touhuaa kaksi pumia, joiden kanssa lenkkeillessä saa nauttia luonnosta. Aikojen saatossa saman katon alla on elellyt koirien lisäksi kissoja, kaneja, marsuja, rottia, hiiriä, kääpiöhamstereita, leopardigekko ja kilpikonnia.

Kristiina Torp, ELL


Valmistuin eläinlääkäriksi 2010, minkä jälkeen olen työskennellyt sekä kuntapraktiikassa että pieneläinklinikoilla. Pidän kaikista eläimistä, niin suurista kuin pienistäkin ja olen aina ollut erityisen kiinnostunut niiden käytöksestä. Olenkin suorittanut myös eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja perehtynyt käytösongelmien hoitoon. Minulle tärkeää on sujuva arki, jossa sekä eläimen että sen omistajan elämänlaatu säilyy mahdollisesta sairaudesta huolimatta. Arkin porukkaan liityin loppuvuodesta 2014. Perheeseeni kuuluu tällä hetkellä ihmisten lisäksi koiria, kaneja ja kaksi akvaariollista kaloja. Kouluttajan taitojani ylläpidän erilaisissa koiraharrastuksissa.

Anni Summanen

Anni Summanen, ELL


Eläinlääkärin uran aloitin vuonna 2014 työskentelemällä kunnaneläinlääkärin sijaisena Etelä-Savossa. Tämän jälkeen olen työskennellyt pieneläinklinikalla ja tehnyt kuntasijaisuuksia sekä päivystyksiä eri puolilla Suomea. Ammatillisena mielenkiintona minulla ovat erityisesti eksoottiset eläimet, naudat ja sisätaudit. Kotoa löytyy tällä hetkellä kääpiömäyräkoiria, mutta aikoinaan asukkaina on vieraillut myös rottia, marsuja, kaloja ja tuliliskoja. Vapaa-aikani kuluukin mukavasti koirien kanssa puuhaillessa ja erilaisissa nörttikulttuurin kiemuroissa.

Heidi Hermiö, ELL

 

Jo eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa opiskellessani toimin Arkissa avustajana ja praktiikkaoikeudet saatuani eläinlääkärinä. Lisensiaatin tutkinnon suoritin loppuun 2019. Aiemmalta koulutukseltani olen koira- ja hevoshieroja, teen akupunktiohoitoja osana kroonisen kivun hoitoa. Kotona pyörii marsuja, chinchilloja ja kani, kävelyillä käydään kissan ja koiran kanssa.

 
 
Riikka Nikko

  Riitta Nikko, ELL

 

Valmistuin eläinlääkäriksi vuonna 2006. Urani aikana olen hoitanut lähinnä pieneläimiä klinikoilla, toki mukaan mahtuu myös lehmä- ja hevoshommia. Arkkiin olen paluumuuttaja, sillä olin täällä töissä jo vuosina 2008-2012. Ammatillisesti olen jatkokouluttautunut mm. hammashoitojen osalta ja niiden lisäksi teen mielelläni pehmytosakirurgiaa. Näihin liittyen minua kiinnostavat erityisesti anestesia ja kivunhoito. Hoidan mielelläni myös kaneja ja jyrsijöitä, eikä siitä kauaa ole kun kotonakin vielä puuhasteli kaksi marsua. Kotona arkeani vauhdittaa perheeni lisäksi sileäkarvaiset noutajat, joiden kanssa harrastan ulkoilua ja rodunomaisia lajeja ja joita myös silloin tällöin kasvatan pentueellisen.

 

 

Heidi Vassallo

Heidi Vassallo, pieneläinhoitaja

 

Olen työskennellyt Arkissa jo useamman vuoden. Pieneläinhoitajan ammattitutkinnon suoritin vuonna 2002. Työskentelyn on välillä katkaissut pidempiaikainen asuminen ulkomailla, jolloin tutustuin paikallisten klinikoiden toimintaan sekä  hoitovapaalla olo.
Kotonani on vuosien varrella asustanut marsu, rottia sekä kodinvaihtaja koiria.
Vapaa-aikani menee nykyään pitkälti perheen parissa touhuten ja luonnosta nauttien.

Nana Sljahta, klinikkaeläinhoitaja

* Äitiyslomalla

Aloitin Arkissa oppisopimuksella tammikuussa 2020 ja valmistuin keväällä 2021 klinikkaeläinhoitajaksi. Tätä ennen olen suorittanut sekä eläintenhoitaja että nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja tutkinnot. Myös naisten vapaaehtoinen asepalvelus on koettuna. Eläinten ja ihmisten kanssa toimiminen on minulle luontevaa ja siksi haluankin tehdä työtä jossa saan toteuttaa sekä eläinten kohtaamista että asiakaspalvelua. Eläinystävinä arkeani ilahduttavat mopsi Nemo ja appaloosa Bella.

Eija Kansanaho

Eija Kansanaho-Palonen, pieneläinhoitaja

Arkissa kuulun jo kalustoon; aloitin työt täällä vuonna 1989. Pieneläinhoitajatutkinnon suoritin näyttökokeena ensimmäisten joukossa 90-luvun lopulla. Kotona aviomiehen lisäksi on  koiria, partacolliet Mysi ja Helka sekä sheltit Paula ja Elsa. Vapaa-aika kuluu lähinnä koirien kanssa lenkkeillen ja harrastellen; kesällä  käyn säännöllisesti paimennusharjoituksissa.  Harvakseltaan syntyy pentue Jazz-kennelnimelle.

Essi, Sari ja Heli, pieneläinhoitajat

Vuonna 2022 Arkkilaisiin liittyneiden esittelyt tulossa…

Apuna myös Sanna Peltonen ja eläinlääketieteen opiskelija Kaisla Kurkela