Käytösongelmat

Käytöskoulutukset

Käytöskoulutukset

Käytösongelmat rasittavat lemmikin ja sen omistajan välistä suhdetta enemmän kuin mikään muu yksittäinen tekijä. Yleisiä koirien käytösongelmia ovat esimerkiksi erilaiset pelot, aggressiivinen käytös ja eroahdistus. Käytösterapiassa koira opetetaan rentoutumaan ja sietämään sille aiemmin ahdistavia tilanteita. Käytösongelman hoito kannattaa aloittaa aloittaa yhdessä asiaan perehtyneen eläinlääkärin kanssa, sillä sopivalla lääkityksellä voidaan paitsi parantaa koiran elämänlaatua, myös parantaa käytösterapian tuloksia ja nopeuttaa koiran edistymistä.

Kissojen käytösongelmista tyypillisimpiä ovat sisäsiisteysongelmat ja aggressiivinen käytös. Myös pienillä lemmikeillä kuten kaneilla esiintyy käytösongelmia, joita voidaan ratkoa käytösongelmiin perehtyneen eläinlääkärin vastaanotolla.

Käytösongelmien ratkomiseksi voit varata ajan Ell Kristiina Torpille numerosta 09 5050 839 arkisin 9-20. Eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnon lisäksi Kristiina on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja käytösongelmien hoitoon keskittyvän kansainvälisen CAB -tutkinnon (MSc Clinical Animal Behaviour). Kristiinan blogi Utelias eläin keskittyy koirien, kissojen ja pienten lemmikkien käytökseen, koulutukseen ja hyvinvointiin.

Ensimmäinen käynti sisältää tarpeen mukaan perusteellisen terveystarkastuksen ja verinäytteiden oton, joten koira tai kissa tulee pitää paastolla n. 12 tuntia ennen käyntiä. Pienille lemmikeille paasto ei ole tarpeen. Esitietolomakkeet voitte palauttaa sähköpostitse ennen käyntiä tai tuoda käynnille mukananne. Kissoille ja pienille lemmikeille ei toistaiseksi ole etukäteen täytettäviä esitietolomakkeita. Ensimmäisen käynti kestää yleensä 1-1½ tuntia.

Esitietolomake 

Eroahdistus ja äänipelko