Käytösongelmat

Käytösneuvonta

Käytösongelmat

Käytösongelmat rasittavat lemmikin ja sen omistajan välistä suhdetta enemmän kuin mikään muu yksittäinen tekijä. Käytösongelman hoito kannattaa aloittaa aloittaa yhdessä asiaan perehtyneen eläinlääkärin kanssa, sillä sopivalla lääkityksellä voidaan paitsi parantaa koiran elämänlaatua, myös parantaa käytösterapian tuloksia ja nopeuttaa koiran edistymistä.

Yleisiä koirien käytösongelmia ovat esimerkiksi erilaiset pelot, remmirähinä, esineiden tai ruuan vartiointi, käsittelyongelmat ja eroahdistus. Kissojen käytösongelmista tyypillisimpiä ovat sisäsiisteysongelmat, hyökkäävä käytös ja pelot. Myös pienillä lemmikeillä kuten kaneilla esiintyy käytösongelmia, joita voidaan ratkoa käytösongelmiin perehtyneen eläinlääkärin vastaanotolla.

Varaa aika soittamalla 09 5050 839 arkisin 9-20. 

Ensimmäinen käynti sisältää tarpeen mukaan perusteellisen terveystarkastuksen ja verinäytteiden oton, joten koira tai kissa tulee pitää paastolla n. 12 tuntia ennen käyntiä. Pienille lemmikeille paasto ei ole tarpeen. 

Ensimmäisen käynti kestää yleensä 1-1½ tuntia. Käytösneuvontakäynnin hinta on 185-249€. Mahdolliset lääkkeet, laboratoriokulut ja muut lisätutkimukset, kuten röntgenkuvaus, eivät sisälly hintaan. Käynnin jälkeen saatte kirjallisen hoitosuunnitelman, joka sisältää suositukset jatko- tai lisätutkimuksista, koulutusohjeet sekä ohjeet mahdollisiin lääkityksiin.

Esitietolomakkeet täytetään ennen käyntiä. Täyttäkää molemmat lomakkeet mikäli koirallanne on vaikeuksia yksin jäädessä tai äänipelkoja. Kissoille ja pienille lemmikeille ei toistaiseksi ole etukäteen täytettäviä esitietolomakkeita.

 

Esitietolomake 

Eroahdistus ja äänipelko

ELL Kristiina Torp 

Eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnon lisäksi Kristiina on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja käytösongelmien hoitoon keskittyvän kansainvälisen CAB -tutkinnon (MSc Clinical Animal Behaviour). 

Kristiinan blogi Utelias eläin keskittyy koirien, kissojen ja pienten lemmikkien käytökseen, koulutukseen ja hyvinvointiin. Lue blogia: Utelias eläin

Etätapaaminen

Etätapaamisessa käymme läpi samat asiat kuin käytösneuvontakäynnillä pois lukien terveystarkastuksen ja mahdolliset muut tutkimukset. Etäyhteyteen käytän ilmaista sovellusta, kuten Google Meetia. Hoitosuunnitelma koulutusohjeineen on osa etätapaamista aivan kuin vastaanotolla tehtävää tapaamistakin. Etätapaaminen maksetaan etukäteen ja sen hinta on 103/145€, kontrollikäynnin hinta 59€.

 

Etätapaaminen käytösongelmissa on sopiva ratkaisu kun:

– Teillä on jo hoitosuhde toiseen eläinlääkäriin, joka on tehnyt koiralle terveystarkastuksen ja mahdollisesti määrännyt lääkityksen. Huomaa, etten voi ottaa kantaa lemmikin lääkityksiin tutkimatta sitä itse vastaanotolla. 

– Olen tutkinut koiran vastaanotolla hiljattain ja haluatte varata käytösneuvonta-ajan.

– Kaipaatte ohjausta käytösterapiassa. Suosittelen koulutustapaamisia kerran viikossa tai  useammin. Tapaamisia tarvitaan kunnes koette osaavanne jatkaa koulutusta itsenäisesti.

– Tarvitsette kontrollikäynnin käytösongelman vuoksi, mutta koiran lääkereseptejä ei ole tarpeen uusia. Reseptien uusiminen edellyttää käyntiä vastaanotolla.

 

Varaa etätapaaminen soittamalla 09 5050 839 arkisin 9-20.

Etäkoulutus eroahdistuksessa

Intensiivinen käytösterapiapaketti sisältää neljän viikon pituisen etäkoulutuksen. Koulutuksen aikana tapaamme etäyhteyden avulla kerran viikossa ja saatte uuden tehtävän joka arkiaamu. Ensimmäisen neljän viikon käytösterapiajakson hinta käytösneuvontakäynnin yhteydessä on 314€ (yhteensä 499€). Seuraavat neljän viikon käytösterapiajaksot 410€.

 

Käytösterapia eroahdistuksen hoidossa edellyttää:

– Koiraa ei jätetä yksin koulutuksen aikana muutoin kuin harjoitusten vuoksi.

– Etäyhteyden koiraan (esim. Zoom, Google Meet tai Microsoft Teams).

– 20-30 minuuttia aikaa harjoitteluun viitenä päivänä viikossa. Harjoitusten edetessä tehtävät saattavat olla tätä pidempiä, mutta niitä tehdään harvemmin.

 

Varaa etäkoulutuspaketti soittamalla 09 5050 839 arkisin 9-20.

 

Taitava potilas -kurssit

Kurssilla opetellaan kullekin koiralle tarpeellisimpia, eläinlääkärikäynnillä hyödyllisiä taitoja, kuten tutkimuspöydällä iloisena olemista, kliinistä tutkimusta, kuonokopan käyttöä ja neulan pistoa. Tavoitteena on koiran aktiivinen osallistuminen toimenpiteisiin niihin alistumisen sijaan. Kurssi sisältää neljä tunnin harjoituskertaa. Jokaiseen ryhmään otetaan korkeintaan 4 koirakkoa, jotka harjoittelevat erikseen. Neljän kerran kurssin hinta on 132€.

Seuraa Arkkia Facebookissa, jotta saat tiedon seuraavasta kurssista: Arkki Facebookissa