Käytösongelmat

Käytöskoulutukset

Käytöskoulutukset

Käytösongelmat rasittavat lemmikin ja sen omistajan välistä suhdetta enemmän kuin mikään muu yksittäinen tekijä. Yleisiä koirien käytösongelmia ovat esimerkiksi erilaiset pelot, aggressiivinen käytös ja eroahdistus. Käytösterapiassa koira opetetaan rentoutumaan ja sietämään sille aiemmin ahdistavia tilanteita. Käytösongelman hoito kannattaa aloittaa aloittaa yhdessä asiaan perehtyneen eläinlääkärin kanssa, sillä sopivalla lääkityksellä voidaan paitsi parantaa koiran elämänlaatua, myös parantaa käytösterapian tuloksia ja nopeuttaa koiran edistymistä.

Kissojen käytösongelmista tyypillisimpiä ovat sisäsiisteysongelmat ja aggressiivinen käytös. Myös pienillä lemmikeillä kuten kaneilla esiintyy käytösongelmia, joita voidaan ratkoa käytösongelmiin perehtyneen eläinlääkärin vastaanotolla.

Käytösongelmien ratkomiseksi voit varata ajan Ell Kristiina Torpille numerosta 09 5050 839 arkisin 9-20. Eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnon lisäksi Kristiina on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja käytösongelmien hoitoon keskittyvän kansainvälisen CAB -tutkinnon (MSc Clinical Animal Behaviour). Kristiinan blogi Utelias eläin keskittyy koirien, kissojen ja pienten lemmikkien käytökseen, koulutukseen ja hyvinvointiin.

Ensimmäinen käynti sisältää tarpeen mukaan perusteellisen terveystarkastuksen ja verinäytteiden oton, joten koira tai kissa tulee pitää paastolla n. 12 tuntia ennen käyntiä. Pienille lemmikeille paasto ei ole tarpeen. Esitietolomakkeet voitte palauttaa sähköpostitse ennen käyntiä tai tuoda käynnille mukananne. Kissoille ja pienille lemmikeille ei toistaiseksi ole etukäteen täytettäviä esitietolomakkeita. Ensimmäisen käynti kestää yleensä 1-1½ tuntia.

Esitietolomake 

Eroahdistus ja äänipelko

 

Taitava ETÄpotilas nyt maaliskuussa 2021!
Kurssilla harjoittelemme eläinlääkärikäynnillä ja kotona hoitotilanteissa hyödyllisiä taitoja. Etäkurssin etuna on, ettei koiraa tarvitse siedättää sille pelottavaan eläinlääkäriasemaan tai vieraisiin ihmisiin ennen taitojen opettelua. Nyt on myös loistava tilaisuus osallistua kurssille hieman kauempaakin. Yhdistämällä etäkurssin eläinlääkäriasemalla tehtyyn harjoitteluun saat molempien kurssien hyödyt. Teemme harjoitukset niillä välineillä, mitä kotoanne jo löytyy, mutta suosittelemme kuonokopan hankkimista jokaiselle koiralle.
Kurssilla koira oppii menemään erilaisten asioiden kyytiin, käyttämään tarvittavia apuvälineitä kuten kuonokoppaa ja sietämään tutkimusvälineiden kosketuksen, asettumaan pyydettyyn asentoon ja olemaan paikallaan pidettäessä. Omistaja oppii tekemään eläinlääkärikäynnistä mahdollisimman mukavan kokemuksen kaikille osapuolille.
Kurssi sisältää neljä tunnin pituista etäyhteydellä (Google Meet) toteutettavaa opetuskertaa, joilla harjoituksia tehdään sekä yhdessä että yksitellen. Lisäksi jokainen saa kurssikertojen välissä harjoiteltavat yksilölliset kotitehtävät, joiden avulla kurssin hyöty on paras mahdollinen. Kurssikerrat ovat lauantait 6.3. 13.3. 20.3. ja 27.3. ja ryhmät klo 10-11 ja 11:30-12:30. Kuhunkin ryhmään otetaan neljä koirakkoa. Ilmoittautumiset torstaihin 4.3. mennessä Arkin ajanvarausnumeroon tai Facebookin yksityisviestillä. Kurssin hinta on 102e.